Virtualiseren in Avans

print

Screencasts en video's

Binnen Virtualiseren in Avans zijn er verschillende projecten over screencasts en video's in onderwijs. Ook zijn er door ViA Lunch & Leer-sessies georganiseerd over dit onderwerp. Avans collega's vertellen bij een Lunch & Leer over hun ervaringen met screencasts of video's (zie de links naar deze bijeenkomsten onder Relevant / Gekoppeld).

Hoe maak ik een screencast of video?

Op de website van Multimediasupport van het LIC vind je praktische uitleg om aan de slag te gaan met het maken van screencasts of video's of het overleggen via videoconferencing:

 • Foto's bewerken
 • Video's bewerken
 • Videofragmenten snijden
 • Videoconferencing
 • Screencasts maken 

 • Je kunt een screencast maken met onder andere Camtasia. Via Gert de Heer (van Multimediasupport, Breda (LIC)) kan je een installatie-verzoek doen voor de software. Mail dan naar: multimediasupport@avans.nl t.a.v. Gert de Heer. 
  Docenten die binnen een Techniek- of Economie-academie van Avans Hogeschool werkzaam vanwege deelname aan het ViA-project zijn komen in aanmerking voor zo’n licentie.  

  Geef bij de aanvraag aan of Camtasia gebruikt moet worden: op de eigen PC of Avans (lease-)laptop, of dat de applicatie beschikbaar gesteld moet worden op de Avans-PC via het startmenu. Multimediasupport houdt de ‘contractduur’ met de eindgebruiker in beeld, en communiceert hier ook tijdig over naar de eindgebruiker. Wanneer de overeengekomen periode verstreken is, en blijkt dat deze niet verlengt hoeft te worden, dan volgt bericht vanuit het LIC/team digitale dienstverlening naar ICT-beheer om de zgn. NAL-koppeling op te heffen.
  Bij mobiel geïnstalleerde omgevingen (laptop o.a.), dient de eindgebruiker  met het betreffende device naar de Multimediasupport-locatie te komen (vraag naar medewerkers: Paul Marijnissen (Breda) of Wil Ravensteijn (Den Bosch), alwaar Camtasia-studio verwijderd zal worden.

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2015.