Virtualiseren in Avans

print

Peer review

Peer review is een didactische werkvorm, waarbij studenten elkaars producten en/of competenties beoordelen. Het CompetentieCV is een handige tool die deze beoordeling door studenten faciliteert. Zie tabblad.
 
Avans docenten experimenteren regelmatig met Peer review. Bekijk projecten die in samenwerking met Virtualiseren in Avans zijn uitgevoerd.


Laatst bijgewerkt op 15 juli 2015.

CompetentieCV

Om competentiegericht onderwijs te verbeteren, hebben Avans-studenten van Avans Hogeschool de tool CompetentieCVontwikkeld. Competenties (ook wel soft skills) uiten zich in handelen en acties in het bijzijn van anderen. Wat is dan een betere manier om je niveau te bepalen dan met peer reviews?

CompetentieCV maakt competenties inzichtelijk, aan de hand van deze peer reviews. Door scores te meten krijgt de student een overzicht van hoe hij of zij beoordeeld is, hoe de student het ten opzichte van de projectgroep doet en waar de uitschieters zitten. Studenten kunnen inloggen met hun Avans-account. Docenten kunnen alle verstuurde formulieren en ieders voortgang inzien en studenten met elkaar vergelijken. De opleiding kan zelf bepalen hoe een beoordelingsformulier eruit komt te zien.

Op de site van CompententieCV vind je stap-voor-stap uitleg.

Academies aan de slag met CompetentieCV

Binnen Avans wordt de tool CompetentieCV in studiejaar 2014-2015 gebruikt aan de Academie voor Engineering en ICT (AEI) binnen de opleidingen Business IT & Management en Informatica en de Academie voor Communicatie en User Experience (ACUE) binnen de opleiding Communication & Multimedia design.

Lees het interview met docent Martijn de Ruijter van de ACUE en ontwikkelaar (en student) Jesper Baardman.

Laatst bijgewerkt op 15 juni 2015.