Virtualiseren in Avans

print

Digitaal Didactisch Competente Docent

Iedere docent van Avans Hogeschool moet over minimale ICT-vaardigheden te beschikken. Het Leer- en Innovatiecentrum en professionaliseren@avans hebben met ViA het ontwikkeltraject Digitaal Didactisch Competente Docent (DDCD) samengesteld. Hierin krijg je basisvaardigheden als werken met Blackboard en Smartboard beter onder de knie. Na het DDCD-traject weet je hoe je dergelijke toepassingen kan integreren in het onderwijs. Zodat de kwaliteit van onderwijs bij Avans nog beter wordt. 

Hoe ziet het DDCD ontwikkeltraject eruit?

Het DDCD-traject start met een inspiratiesessie. Hierin wordt uitgelegd wat DDCD is en hoe ICT helpt om onderwijs aantrekkelijker, efficiënter en effectiever te maken. Het DDCD traject bestaat uit vier onderdelen:

  • Blackboard
  • Smartboard
  • Keuzemodule (Sociale media, Multimedia, Digitaal toetsen of kies zelf een ICT-tool waarin je je wilt bekwamen)
  • Digitale didactiek

Je bepaalt zelf of je het DDCD-traject online, fysiek of via een combinatie van fysiek en online volgt. Elk onderdeel wordt afgesloten met een product. Aan het eind van het DDCD traject worden je kennis en ervaringen in het Experimental Teachinglab getoetst door een assessor. Na voldoende resultaat ontvang je een certificaat. Kijk op site van Professionaliseren@avans voor de details en startdata.

Nog niet overtuigd van nut en noodzaak? Het filmpje 'mobiel bellen in 1999' illustreert mooi hoe een ontwikkeling die voorheen niet nodig leek, in mum van tijd niet meer weg te denken is uit onze samenleving.

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2015.